Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)10g14kcal1.1g0g1g0g
Sokeri 1.8g7.5kcal0g1.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g6.8kcal0.2g1.4g0g0.1g
Perunajauho 1dl=70g2.2g7.4kcal0g1.8g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g13g21kcal1g2.1g0.9g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g115kcal4.6g14.6g3.8g0.4g
Valittu annoskoko30g57kcal2.3g7.3g1.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna15g29kcal1.2g3.7g1g0.1g
Arvot/100g100g193kcal7.7g24.6g6.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179