Punajuurikeitto

Kuullota pilkotut sipulit ja punajuuret (sekä nauriit tai lantut) juoksevassa oivariinissa.

Lisää 4 dl vettä ja mausteet.

Keitä miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat kypsiä.

Lisää tuorejuusto ja/tai kerma.

Lisää sitruunamehu ja soseuta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 113g43kcal1.1g7.8g0.2g2.8g
Nauris 23g6.2kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos7.5g54kcal0g0g6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton15g24kcal1.2g0.6g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana580g272kcal5.6g21.2g16.6g7.2g
Valittu annoskoko290g136kcal2.8g10.6g8.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna145g68kcal1.4g5.3g4.2g1.8g
Arvot/100g100g47kcal1g3.7g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88566