Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Sokeri28g113kcal0g27.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g73kcal2.2g15g0.3g0.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 7.6g26kcal0g6.2g0g0.1g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g76g115kcal0.4g27.5g0.2g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g38g61kcal2.8g6.1g2.7g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 44g112kcal0.6g1.3g11.8g0g
Kiivi kuorittu 12g5.6kcal0g0.9g0.1g0.3g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 13g10kcal0.1g2g0.1g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana581g1181kcal24.4g177g40.2g2.4g
Valittu annoskoko291g590kcal12.2g88.5g20.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna145g295kcal6.1g44.3g10.1g0.6g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.5g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759