Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 153g524kcal15.5g106.8g1.8g5.3g
Vesi117g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.5g5.3kcal0.7g0.6g0.1g0g
Kauralese 18g63kcal3.2g8g1.4g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana581g1185kcal38.8g230.8g6.6g16.8g
Valittu annoskoko291g592kcal19.4g115.4g3.3g8.4g
Annoskoko puolitettuna145g296kcal9.7g57.7g1.7g4.2g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248