Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt500g230kcal16g24g7.5g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Vehnäjauho, sunnuntai1200g4200kcal144g852g25.2g36g
Keltuainen, 20g, annos 20g80g51kcal2.8g0.2g20g0g
Kananmuna kuoreton 120g171kcal15g0.4g12.3g0g
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Rusinat (Rainbow) 1 pss200g640kcal6g142g1.4g19.4g
Sekahedelmä, kuivattu 200g446kcal7g87.7g1.6g16.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5812g17275kcal401.8g2906.8g463g156.4g
Valittu annoskoko2906g8637kcal200.9g1453.4g231.5g78.2g
Annoskoko puolitettuna1453g4319kcal100.5g726.7g115.8g39.1g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984