Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1200g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 80g241kcal0.1g59.3g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4g14kcal1.8g1.6g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 880g2676kcal77g487.5g16.7g122.3g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Auringonkukansiemen 200g1188kcal46g25.2g99g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5818g11806kcal355.8g1875.2g244.2g305g
Valittu annoskoko2909g5903kcal177.9g937.6g122.1g152.5g
Annoskoko puolitettuna1455g2952kcal89g468.8g61.1g76.3g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525