Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g160g534kcal19.1g105.3g3.8g13.1g
Grahamjauho 10g32kcal1g5.9g0.2g1g
Siirappi 7.1g21kcal0g5.3g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 7.1g23kcal2.1g0.5g1.4g2.2g
Seesaminsiemen, kuorineen 5.7g38kcal1.5g0.4g3.3g0.7g
Rypsiöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Vesi89g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 8.9g6.6kcal1.2g0.1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana582g1389kcal49.8g235g26.2g35.2g
Valittu annoskoko291g695kcal24.9g117.5g13.1g17.6g
Annoskoko puolitettuna146g347kcal12.5g58.8g6.6g8.8g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.4g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010