Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g143g86kcal2.1g18.5g0.1g1.3g
Voi 21g155kcal0.3g0.1g17.4g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen57g19kcal1.9g2.8g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 21g71kcal0.4g0.6g7.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g95kcal2.8g19.5g0.3g1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 5.7g6.2kcal0.5g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana582g871kcal16.4g86.2g50.6g5.2g
Valittu annoskoko291g436kcal8.2g43.1g25.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna146g218kcal4.1g21.6g12.7g1.3g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258