Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 37g266kcal0.3g0.1g29.9g0g
Sokeri 53g215kcal0g53g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu68g86kcal7.5g0.2g6.1g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g100g349kcal3.5g80.8g1g3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 25g31kcal1g1.1g2.5g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 3g11kcal0.6g0.3g0.6g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana582g1944kcal26g277.8g80.2g7.8g
Valittu annoskoko291g972kcal13g138.9g40.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna146g486kcal6.5g69.5g20.1g2g
Arvot/100g100g334kcal4.5g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822