Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)50g175kcal7g28g3.4g5.5g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 6.9g21kcal0.6g3.8g0.1g1g
Flora margariini 60, annos 10g13g68kcal0g0g7.5g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 25g7.5kcal0.7g0.9g0g0g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.6g0g1.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.2g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Fariinisokeri25g102kcal0g25g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)50g33kcal1.6g2.4g1.7g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g15g21kcal1.9g0g1.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g13g36kcal0.2g7g0g5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Raparperi 50g17kcal0.3g2.7g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana583g1193kcal33.2g180.6g31.8g26.8g
Valittu annoskoko291g597kcal16.6g90.3g15.9g13.4g
Annoskoko puolitettuna146g298kcal8.3g45.2g8g6.7g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219