Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Valkosipuli 22g24kcal1.7g3.6g0.1g0.5g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.8g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g22g61kcal4.2g0g4.8g0g
Timjami 0.7g1.9kcal0.1g0.2g0g0.2g
Persilja 13g3.6kcal0.2g0.1g0g1.1g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g175g210kcal4.4g10.5g15.8g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana583g790kcal24.2g45.2g53.6g10.8g
Valittu annoskoko291g395kcal12.1g22.6g26.8g5.4g
Annoskoko puolitettuna146g198kcal6.1g11.3g13.4g2.7g
Arvot/100g100g136kcal4.2g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122