Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1427g856kcal21.4g185.4g1.4g12.8g
Voi 214g1552kcal2.5g0.9g174g0g
Sipuli (kuorittu)143g39kcal1.9g6.8g0.3g2.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen571g188kcal18.8g28g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 214g706kcal4.3g6.4g74.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 278g954kcal28.3g194.7g3.3g9.7g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 57g62kcal4.5g9.3g0.3g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5820g8715kcal163.4g863g508.4g52.2g
Valittu annoskoko2910g4358kcal81.7g431.5g254.2g26.1g
Annoskoko puolitettuna1455g2179kcal40.9g215.8g127.1g13.1g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258