Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1999g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 333g1007kcal59.7g161.6g3.3g35.7g
Sipuli (kuorittu)147g40kcal1.9g7g0.3g2.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g313g294kcal55.4g0.3g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5824g2749kcal235.4g352g23.2g82.4g
Valittu annoskoko2912g1375kcal117.7g176g11.6g41.2g
Annoskoko puolitettuna1456g687kcal58.9g88g5.8g20.6g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373