Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 600g203kcal18.4g29.4g0.6g0g
Hiiva 52g39kcal6.8g0.6g0.2g3.6g
Sokeri 160g649kcal0g159.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1084g3719kcal110.5g758.8g13g37.9g
Margariini 80 % laktoositon 130g909kcal0.8g0g102.4g0g
Kananmuna kuoreton 88g126kcal11g0.3g9g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 440g3870kcal2.7g1.8g435.6g0g
Sokeri 360g1461kcal0g359.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5828g21954kcal300.4g2620.6g1121.6g83g
Valittu annoskoko2914g10977kcal150.2g1310.3g560.8g41.5g
Annoskoko puolitettuna1457g5488kcal75.1g655.2g280.4g20.8g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853