Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio1000g650kcal100g42g3g0g
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Mantelirouhe, 1 rkl240g1387kcal50.6g12.7g121.2g27.8g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g300g360kcal1.5g90g1.5g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5832g16833kcal384.8g1029g1226.8g58.6g
Valittu annoskoko2916g8417kcal192.4g514.5g613.4g29.3g
Annoskoko puolitettuna1458g4208kcal96.2g257.3g306.7g14.7g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965