Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 8g6kcal1g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2.4g7.7kcal0g1.8g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)64g205kcal8.8g37.1g2g8g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g128g448kcal16.3g89g2.6g4.2g
Voi, 1 tl, 5 g8g58kcal0.1g0.1g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana584g1450kcal52.4g256.2g22g25.6g
Valittu annoskoko292g725kcal26.2g128.1g11g12.8g
Annoskoko puolitettuna146g363kcal13.1g64.1g5.5g6.4g
Arvot/100g100g248kcal9g43.9g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577