Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 121g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 8g24kcal0g6g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.4kcal0.2g0.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 88g269kcal7.7g48.9g1.7g12.3g
Vehnäjauho puolikarkea 52g179kcal5.3g36.5g0.6g1.8g
Auringonkukansiemen 20g119kcal4.6g2.5g9.9g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana584g1185kcal35.6g188.2g24.4g30.6g
Valittu annoskoko292g593kcal17.8g94.1g12.2g15.3g
Annoskoko puolitettuna146g296kcal8.9g47.1g6.1g7.7g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525