Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow40g220kcal0.4g0.4g24g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.2g0.5g1.4g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 80g28kcal0.1g5.7g0.1g1.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Omenasose makeuttamaton 18g14kcal0.1g3.1g0g0.3g
Margariini, 60%, Rainbow20g110kcal0.2g0.2g12g0g
Sokeri 34g138kcal0g33.9g0g0g
Ruishiutale 36g106kcal3.1g18.7g0.9g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana584g1580kcal21.4g183.4g79.6g16.6g
Valittu annoskoko292g790kcal10.7g91.7g39.8g8.3g
Annoskoko puolitettuna146g395kcal5.4g45.9g19.9g4.2g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.4g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324