Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 24g96kcal0g23.7g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl34g114kcal4.7g21.5g1g1.8g
Vehnänalkio, 0,25 dl7g22kcal2g2.3g0.6g1g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g126kcal0g0g14g0g
Rahka, valio42g27kcal4.2g1.8g0.1g0g
Mustikka metsä- 50g22kcal0.3g3.2g0.3g1.7g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 56g19kcal1.7g2.8g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.4g13kcal0g3.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana585g1061kcal41.4g118.6g44.8g9g
Valittu annoskoko293g530kcal20.7g59.3g22.4g4.5g
Annoskoko puolitettuna146g265kcal10.4g29.7g11.2g2.3g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558