Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1205g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 80g242kcal0.1g59.5g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4g15kcal1.8g1.6g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 883g2686kcal77.3g489.4g16.8g122.8g
Vehnäjauho puolikarkea 522g1791kcal53.2g365.4g6.3g18.3g
Auringonkukansiemen 201g1192kcal46.2g25.3g99.4g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5840g11851kcal357.2g1882.4g245.4g306.2g
Valittu annoskoko2920g5925kcal178.6g941.2g122.7g153.1g
Annoskoko puolitettuna1460g2963kcal89.3g470.6g61.4g76.6g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525