Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g794g2628kcal68.3g427.2g72.3g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen300g2160kcal3g3g240g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g800g672kcal8.8g146.4g3.2g14.4g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka30g120kcal0g29.7g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g600g2820kcal45g390g120g30g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5848g19520kcal266.2g2016.6g1151g88.8g
Valittu annoskoko2924g9760kcal133.1g1008.3g575.5g44.4g
Annoskoko puolitettuna1462g4880kcal66.6g504.2g287.8g22.2g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163