Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 400g154kcal4g27.6g0.8g10g
Palsternakka 188g119kcal0.9g22.1g0.8g8.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g295g80kcal3.8g14.2g0.6g5g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)20g50kcal2.2g0.6g4.4g0.3g
Vesi1251g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g19g21kcal0.1g4.3g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 500g193kcal0.8g40.8g0.5g7.5g
Mustapippuri, annos 1g1.3g2.9kcal0.1g0.5g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g188g394kcal43.2g0g24.4g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g63g88kcal1.8g4.1g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5850g2203kcal113.8g228.4g78g62.4g
Valittu annoskoko2925g1102kcal56.9g114.2g39g31.2g
Annoskoko puolitettuna1463g551kcal28.5g57.1g19.5g15.6g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712