Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow400g2200kcal3.6g3.6g240g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1338kcal39.7g273g4.7g13.7g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 800g285kcal1.3g56.9g0.7g16g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Omenasose makeuttamaton 180g136kcal0.5g30.6g0.2g2.7g
Margariini, 60%, Rainbow200g1100kcal1.8g1.8g120g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Ruishiutale 360g1064kcal31.5g187.2g9g50g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5852g15831kcal213.8g1833.8g794.4g165g
Valittu annoskoko2926g7916kcal106.9g916.9g397.2g82.5g
Annoskoko puolitettuna1463g3958kcal53.5g458.5g198.6g41.3g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324