Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g795g2632kcal68.4g427.8g72.4g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen300g2163kcal3g3g240.3g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g801g673kcal8.8g146.6g3.2g14.4g
Kuohukerma,valio,2dl401g1362kcal8g12g140.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka30g120kcal0g29.7g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g601g2824kcal45.1g390.5g120.2g30g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5856g19547kcal266.6g2019.2g1152.6g88.8g
Valittu annoskoko2928g9773kcal133.3g1009.6g576.3g44.4g
Annoskoko puolitettuna1464g4887kcal66.7g504.8g288.2g22.2g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163