Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)50g9kcal0.9g0.9g0.2g1g
Sipuli 13g3.9kcal0.2g0.6g0g0.2g
Porkkana 20g6.5kcal0.1g1.1g0g0.5g
Peruna, vanha, kuorittu 20g15kcal0.4g3.1g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 20g7kcal0.9g0.4g0.1g0.5g
Tomaattisose tomaattipyree 7g5.3kcal0.3g0.9g0g0.1g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g2g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Selleri, annos 50g10g1.4kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana586g99kcal6g15g0.6g5g
Valittu annoskoko293g50kcal3g7.5g0.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna147g25kcal1.5g3.8g0.2g1.3g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958