Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 75g29kcal0.8g5.2g0.2g1.9g
Nauris 38g10kcal0.4g1.6g0.1g0.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 25g69kcal0.5g0.8g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana587g358kcal4.4g18g28.6g6.2g
Valittu annoskoko294g179kcal2.2g9g14.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna147g90kcal1.1g4.5g7.2g1.6g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3.1g4.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683