Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 47g142kcal8.4g22.8g0.5g5g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Naudanliha keskiarvo 24g36kcal4.5g0g2g0g
Sianliha keskiarvo 24g51kcal4.3g0g3.8g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana588g464kcal34.6g46.6g12.6g10.4g
Valittu annoskoko294g232kcal17.3g23.3g6.3g5.2g
Annoskoko puolitettuna147g116kcal8.7g11.7g3.2g2.6g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019