Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g7.9g4.7kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g5.9g11kcal0.1g2.5g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 85g15kcal0.5g2.1g0.3g0.6g
Paprika keltainen 65g19kcal0.6g3.3g0.1g1.3g
Sitruuna kuorittu 8.5g3.5kcal0.1g0.2g0.1g0.2g
Inkivääri, tuore, silputtu1.1g0.9kcal0g0.2g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)14g51kcal1.1g12g0g0g
Katkarapu 51g35kcal7.3g0g0.6g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g56g107kcal1.7g1.7g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana587g494kcal23.2g44.8g23.6g4.4g
Valittu annoskoko294g247kcal11.6g22.4g11.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna147g124kcal5.8g11.2g5.9g1.1g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275936