Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1250g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl19g47kcal2.2g0.3g4.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g244g68kcal1.5g14.5g0.5g6.1g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Selleri, annos 50g6.2g0.9kcal0.1g0.2g0g0g
Palsternakka 75g48kcal0.4g8.8g0.3g3.4g
Kiinankaali 187g37kcal2.9g4.2g0.6g1.7g
Peruna, keskikokoinen 60g525g315kcal7.9g68.2g0.5g4.7g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g437g962kcal48.1g8.7g83.1g0.4g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%125g137kcal3.4g3.4g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5860g3265kcal134.6g222.6g203.4g34.8g
Valittu annoskoko2930g1632kcal67.3g111.3g101.7g17.4g
Annoskoko puolitettuna1465g816kcal33.7g55.7g50.9g8.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501