Annaburanan kaalikeitto

Suikaloi kaali
laitta kattilaan kaali ja lisää vesi, pippuri ja lihalimikuutiot.

Anna kiehua hiljalleen.

Ruskista jauheliha kevyesti ja lisää se keittoon, sekoita.

Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
Lisää Pirkka keittojuurekset, sekoita ja anna keiton valmistua hiljalleen vielä n. 1 tunti välillä sekoittaen.

Kypsymisaika on n. aika riippuen kaalista.

Talvikaali kypsyy/pehmenee hitaammin, kuin varhaiskaali.

Lisää lopuksi mausteita ja yrttejä mieltymystesi mukaan.

Esim meirami sopii hyvin kaalin kanssa.

Voit myös tukevoittaa keittoannostasi raejuustolla!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Annaburana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali933g197kcal11.2g31.7g1.9g19.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g581kcal66.4g0g35g0g
Keittojuurekset pakaste (Pirkka)233g58kcal2.3g10.5g0.7g6.8g
Lihaliemikuutio Maggi18g49kcal1.6g1.2g4g0g
Vesi, vesijohtovesi 1399g0kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5866g1769kcal163g86.8g83.2g52.8g
Valittu annoskoko2933g885kcal81.5g43.4g41.6g26.4g
Annoskoko puolitettuna1467g442kcal40.8g21.7g20.8g13.2g
Arvot/100g100g30kcal2.8g1.5g1.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=334655