Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1166g385kcal38.5g57.1g0g0g
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g291g233kcal4.4g19.5g14.6g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1049g799kcal19.7g162.6g2.1g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5866g2909kcal128.8g491.8g34g25.8g
Valittu annoskoko2933g1454kcal64.4g245.9g17g12.9g
Annoskoko puolitettuna1467g727kcal32.2g123g8.5g6.5g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324