Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 586g2010kcal59.7g410.1g7g20.5g
Sokeri 383g1555kcal0g382.7g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 601g4203kcal3.9g0g473.5g0g
Mustikka901g300kcal4.5g57.7g3.6g29.7g
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.7g0.5g16.9g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 270g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5868g16758kcal179.2g1737.2g1002g100.6g
Valittu annoskoko2934g8379kcal89.6g868.6g501g50.3g
Annoskoko puolitettuna1467g4190kcal44.8g434.3g250.5g25.2g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796