Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 751g288kcal7.5g51.8g1.5g18.8g
Nauris 375g103kcal3.8g15.8g1.1g7.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g213g57kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.2g0.5g
Rypsiöljy 70g620kcal0g0g70.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 250g694kcal5g7.5g70.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5870g3578kcal42.2g178.8g286.8g60g
Valittu annoskoko2935g1789kcal21.1g89.4g143.4g30g
Annoskoko puolitettuna1468g894kcal10.6g44.7g71.7g15g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683