Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi132g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 88g39kcal0.4g5.6g0.5g2.9g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g31g13kcal3g0.1g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe44g127kcal0.5g24.6g0g17.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana588g357kcal7.8g60.6g1g41g
Valittu annoskoko294g178kcal3.9g30.3g0.5g20.5g
Annoskoko puolitettuna147g89kcal2g15.2g0.3g10.3g
Arvot/100g100g61kcal1.3g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888