Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 36g50kcal6.8g0g2.5g0g
Kasvisliemikuutio 2.5g7.6kcal0.2g0.3g0.6g0g
Punajuuri 50g19kcal0.5g3.5g0.1g1.3g
Valkokaali keräkaali 34g10kcal0.4g1.4g0.1g0.7g
Juuriselleri 19g5.9kcal0.2g0.9g0g0.6g
Porkkana 11g3.7kcal0.1g0.6g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 14g4.4kcal0.2g0.7g0g0.2g
Basilika, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana588g202kcal16.8g14.8g6.6g6.4g
Valittu annoskoko294g101kcal8.4g7.4g3.3g3.2g
Annoskoko puolitettuna147g51kcal4.2g3.7g1.7g1.6g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=25578