Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1366g446kcal8.5g75.9g2.7g34.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 980g746kcal18.4g152g2g9.8g
Sipuli (kuorittu)233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio 26g78kcal2.4g3.5g6g0.4g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Basilika, kuivattu 3.5g8.9kcal0.5g0.7g0.1g1.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen233g77kcal7.7g11.4g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 70g121kcal5.3g1.6g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5880g3156kcal95.8g523.4g44.2g105.2g
Valittu annoskoko2940g1578kcal47.9g261.7g22.1g52.6g
Annoskoko puolitettuna1470g789kcal24g130.9g11.1g26.3g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242