Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1269g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g127g77kcal16.6g1.4g0.5g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen102g289kcal30.5g2g17.3g31.1g
Forest honey (Marlene), annos 5g51g144kcal0.2g35.5g0.1g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g51g272kcal8.6g18.8g18.8g14.2g
Rypsiöljy rainbow127g1142kcal0g0g126.9g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g1066g3518kcal127.9g703.5g25.6g87.4g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g127g330kcal38.1g2.5g19g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5888g11543kcal443.8g1527.4g416.4g265.4g
Valittu annoskoko2944g5772kcal221.9g763.7g208.2g132.7g
Annoskoko puolitettuna1472g2886kcal111g381.9g104.1g66.4g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421