Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 68g233kcal6.9g47.4g0.8g2.4g
Sokeri 35g144kcal0g35.4g0g0g
Leivinjauhe 2.6g4.6kcal0.1g1g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki42g23kcal3.5g2.1g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g83g70kcal0.9g15.3g0.3g1.5g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 30g211kcal0.1g0g23.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana590g1468kcal31.6g202.6g57g7.8g
Valittu annoskoko295g734kcal15.8g101.3g28.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna148g367kcal7.9g50.7g14.3g2g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596