Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta73g263kcal9.5g51.2g1.5g2.6g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g25g180kcal0.3g0.3g20g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 50g18kcal0.1g3.6g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana590g1582kcal30.4g243.6g51.4g7.2g
Valittu annoskoko295g791kcal15.2g121.8g25.7g3.6g
Annoskoko puolitettuna148g396kcal7.6g60.9g12.9g1.8g
Arvot/100g100g268kcal5.1g41.3g8.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095