Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.7g0.7g2g
Sokeri 46g188kcal0g46.3g0g0g
Voi 27g198kcal0.3g0.1g22.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)33g41kcal3.6g0.1g2.9g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g76g71kcal1.8g9.9g2.5g0g
Leivinjauhe 0.7g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g2.2g7.3kcal0g1.8g0g0g
Mustikka metsä- 52g23kcal0.3g3.4g0.3g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana592g1457kcal23.6g205.2g57.2g7.4g
Valittu annoskoko296g729kcal11.8g102.6g28.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna148g364kcal5.9g51.3g14.3g1.9g
Arvot/100g100g246kcal4g34.7g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308