Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)538g296kcal29.1g14.5g13.5g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g897g2493kcal9g228.7g86.1g1.8g
Tomusokeri 1dl=60g54g215kcal0g53.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g29g115kcal0g28.4g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml179g38kcal14.5g0g0.5g0.2g
Kauradigestive (Semper), annos 8g717g3372kcal28.7g487.8g143.5g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 179g952kcal0.5g0.9g107.6g0g
Vadelma 359g147kcal3.6g14.7g2.9g13.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5904g15255kcal170.8g1657.6g708.2g30.6g
Valittu annoskoko2952g7627kcal85.4g828.8g354.1g15.3g
Annoskoko puolitettuna1476g3814kcal42.7g414.4g177.1g7.7g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104