Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g30g216kcal0g0g24g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 23g29kcal2.5g0.1g2.1g0g
Sokeri 17g69kcal0g17g0g0g
Ruislese (10g)8g16kcal1.2g2.1g0.3g3.1g
Vehnäjauho, sunnuntai52g182kcal6.2g36.9g1.1g1.6g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Puolukka 60g23kcal0.3g4.1g0.3g1.6g
Maitorahka, Valio, 0,350g33kcal5.5g2.1g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)40g26kcal1.3g1.9g1.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana592g1241kcal36.8g134g60.8g12.6g
Valittu annoskoko296g621kcal18.4g67g30.4g6.3g
Annoskoko puolitettuna148g310kcal9.2g33.5g15.2g3.2g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557