Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g1.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g75g23kcal0.9g5.5g0.2g2.3g
Purjosipuli 38g8.6kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Tilli mauste9g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)12g15kcal1.1g0.3g1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g38g64kcal0.8g0.6g6.5g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 117g194kcal19.6g0g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana593g666kcal46.4g15g47.2g6.6g
Valittu annoskoko296g333kcal23.2g7.5g23.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna148g166kcal11.6g3.8g11.8g1.7g
Arvot/100g100g112kcal7.8g2.5g8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307