Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen52g374kcal0.5g0.5g41.6g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 602g138kcal10.9g14.5g1.2g12.7g
Lehtikaali 189g75kcal6.5g7.7g1.1g3.8g
Kesäkurpitsa zucchini 776g140kcal4.3g19.4g3.1g5.4g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Vesi1066g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g267g160kcal2.4g13.9g10.7g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5920g1792kcal50.4g114.6g115.4g45.8g
Valittu annoskoko2960g896kcal25.2g57.3g57.7g22.9g
Annoskoko puolitettuna1480g448kcal12.6g28.7g28.9g11.5g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612