Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g300g2160kcal0g0g240g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 230g289kcal25.3g0.6g20.7g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Ruislese (10g)80g164kcal12g20.8g3.4g31.2g
Vehnäjauho, sunnuntai520g1820kcal62.4g369.2g10.9g15.6g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Puolukka 600g233kcal2.6g40.8g3g15.6g
Maitorahka, Valio, 0,3500g325kcal55g21g1.5g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)400g260kcal12.8g19.2g14g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 120g151kcal13.2g0.3g10.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5920g12413kcal368.6g1338.2g608.6g125g
Valittu annoskoko2960g6206kcal184.3g669.1g304.3g62.5g
Annoskoko puolitettuna1480g3103kcal92.2g334.6g152.2g31.3g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557