Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g30g165kcal0.3g0.3g18g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Tomaattimurska 2253g662kcal12.6g119.4g4.5g42.8g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g300g180kcal2.7g15.6g12g0.9g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 12g8.4kcal0.2g1.4g0.2g0.5g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5922g2387kcal43.6g343.2g70.8g93.8g
Valittu annoskoko2961g1194kcal21.8g171.6g35.4g46.9g
Annoskoko puolitettuna1481g597kcal10.9g85.8g17.7g23.5g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928