Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1200g217kcal6.7g30g4.8g8.4g
Oliiviöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Herne 600g414kcal30.4g56.2g2.4g18.6g
Ruokakerma Valio 5%600g360kcal7.2g16.8g30g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g450g450kcal81g0.9g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5928g4433kcal253.2g217g270.2g60.4g
Valittu annoskoko2964g2217kcal126.6g108.5g135.1g30.2g
Annoskoko puolitettuna1482g1108kcal63.3g54.3g67.6g15.1g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328