Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1200g396kcal39.6g58.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Sokeri 600g2435kcal0g599.4g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g40g124kcal4.4g24g2.8g11.2g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 400g2841kcal3g1.6g320g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g400g708kcal0.8g39.2g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5932g13787kcal176.8g1449.6g693.2g36.2g
Valittu annoskoko2966g6894kcal88.4g724.8g346.6g18.1g
Annoskoko puolitettuna1483g3447kcal44.2g362.4g173.3g9.1g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854