Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 408g582kcal51g1.2g41.8g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g88g279kcal16.7g11.4g18.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai102g357kcal12.2g72.4g2.1g3.1g
Perunajauho 1dl=70g120g401kcal0.1g98g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike925g1480kcal44.4g148g83.2g1.8g
Sokeri 239g971kcal0g238.9g0g0g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.7g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)84g388kcal10.1g42.2g20.3g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g879g571kcal96.7g36.9g2.6g0g
Liivatelehti, gelatiini39g135kcal33.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g60g312kcal3.8g24.3g23.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5936g10975kcal537g1352g383.6g13g
Valittu annoskoko2968g5488kcal268.5g676g191.8g6.5g
Annoskoko puolitettuna1484g2744kcal134.3g338g95.9g3.3g
Arvot/100g100g185kcal9g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205