Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1685g2403kcal210.6g5.1g172.7g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 281g907kcal81.4g19.7g56.2g85.9g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit562g2246kcal224.6g89.9g112.3g84.2g
Voi, 1 tl, 5 g140g1025kcal1.4g1.4g112.3g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 281g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5936g13213kcal1037.4g242.8g907g340.4g
Valittu annoskoko2968g6607kcal518.7g121.4g453.5g170.2g
Annoskoko puolitettuna1484g3303kcal259.4g60.7g226.8g85.1g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=177700